fredag 31 juli 2015

Skafferi i skogen


Idag följde Maja med mig en runda till skogen. Vi fann några kantareller, men jag fann betydligt mer under morgonpromenaden. Fast vi plockade blåbär istället något som Maja tycker om. Rätt fantastiskt vilket skafferi det finns i skogen egentligen. Både svamp och kantareller blev det idag. 

Sedan var vi en tur i växthuset och plockade in gurka, åt lite jordgubbar och gula hallon. Man blir nästan lite bortskämd med eget växthus och närheten till skogen. Och naturligtvis var vi och inhämtade dagens skörd från hönshuset också. Det blir ett antal ägg per dag och jag inser att nu måste jag baka något med ägg i. //Tess

torsdag 30 juli 2015

Ibland blir det inte som planerat...



Idag följde Maja med sin pappa till hans företag en runda och då tänkte jag ta en rejäl powerwalk-runda. Pratade med min kära mor precis innan som sa "Glöm inte ta med en påse i fall du hittar kantareller". Jag hade väl inte så stora förhoppningar eftersom för en vecka sedan fann jag typ en kantarell, men i alla fall så fick en påse följa med. 

Och jag hann väl gå sisådär 400 meter innan jag fann ett gäng kantareller och så höll det på under min inte så full fart powerwalk-runda. Det blev 4,5 km i alla fall, men över stock och sten så nog förbrändes det ett gäng kalorier allt och det blev ett kilogram med kantareller som nu ligger på köksbänken i väntan på att få rensas.

//Tess

onsdag 29 juli 2015

Etthundra mil - Jojo Moyes

Titel: Etthundra mil
Författare: Jojo Moyes

Handling: Jess är tvåbarnsmamman som arbetar dubbelt upp, men får det knappt att gå ihop och barnens pappa har stuckit hem till sin mamma utan att hjälpa till. I samma stad så bor Ed som är IT-miljonären som hamnat i knipa och misstänks för en insider-affär. En dag korsas vägarna för dessa två personer...

Mina tankar: Och jag fastnade...i boken och ville egentligen inte lägga ifrån mig den, men så får jag inte alltid som jag vill så jag fick snällt vänta att sträckläsa. Jojo Moyes är en självklar favorit hos mig. Hon håller ställningen även i denna bok och jag måste säga att hon är bra på att beskriva bokens huvudpersoner för man ser dom mer eller mindre framför sig. Skulle gärna se att denna bok filmatiserades faktiskt. Det kanske är tragiskt och ledsamt i vissa delar, men man mår ändå bra av boken. En feelgoodare helt enkelt. 

Gårdagens roadtrip!



Igår blev det en spontan roadtrip söderut. Det blev ett stopp hos Annas Kuriosa och där finns det mycket för den som älskar loppisar. Fem hus/skjul mer eller mindre överfulla av allt mellan himmel och jord.

Det blev även ett stopp vid Herrgårdstoppen som har det mesta inom godis. T o m Slush till drinkar. Alltid värt ett stopp där! 

Och Rockabilly-fantast som jag är så blev det lagom med en fika hos Ritsy-nostalgi och de har även en liten butik man kan handla lite i t.ex. söta Rockabilly kläder till de mindre barnen.

Sedan styrde vi kosan mot Helsingborg där vi tog en titt in på Erikshjälpen och sedan avslutade vi med Väla Centrum. Det är inte minst! Och vi var inte ensamma, men jag måste gnälla lite...Har aldrig varit på ett köpcentrum någon gång där man haft så extremt långa toalettköer. Måste varit dålig byggplanering eller något. I övrigt ett kanonställe och i Odd Molly Butiken kunde jag ha stannat länge.... 



tisdag 28 juli 2015

Trött...






Idag har man varit ända nere i Helsingborg. Det känns att man har åkt ett antal x mil. Ett antal stopp längs vägen har det blivit. Vi har varit iväg på en spontan roadtripp. Rätt skönt att komma hem trots allt. Vi har haft en trevlig dag, men jag får nog återkomma mer om detta imorgon för nu ska jag krypa ned i sängen.

//Tess

måndag 27 juli 2015

Kolakladdkaka





Kolakladdkaka (8-10 portioner)
  • 150 gram smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 krm salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
 Gör så här: 
  1. Smält smöret.
  2. Vispa samman den karamelliserade mjölken, socker, salt, smör och mjöl till en slät smet.
  3. Tillsätt äggen och vispa ordentligt.
  4. Smöra och mjöla en springform och häll i smeten.
  5. Grädda på 175 grader i ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna och pudra över florsocker. Servera sedan med lätt vispad grädde eller vaniljglass.

Städa bör man...


Idag så bestämde jag och Maja för oss att rengöra hönshuset. Ganska perfekt väder för sådan syssla denna måndag. Och i lördags bestämde sig våran trogna Bodil att lägga sig på ägg igen. Hon brukar att få två omgångar med kycklingar varje år. Så om sisådär 19 dagar är det dags kanske med ett gäng nya kycklingar...

Maja fick även plocka in äggen från andra redena som inte Bodil har intagit och det är en syssla Maja tycker är roligt liksom att få plocka i äggen i äggkartong. Så nu får vi nog ta och baka något för nu börjar det bli gott om ägg i kylen igen trots diverse kakbak och smörgåstårtstillverkning. Jag får nog bläddra igenom senaste numret av Hembakat och kolla efter något smaskigt recept.


//Tess


Tango för vilsna själar - Lucy Dillon

Titel: Tango för vilsna själar

Författare: Lucy Dillon

Handling: Angelica som är en före detta tävlingsdansare återvänder till sin gamla hemstad och bestämmer sig för starta danskurs. Till kursen kommer ett antal olika människor som lever väldigt olika och har sina problem. Bland annat kommer Katie och Ross dit i hopp om att laga sitt äktenskap och Lauren och Chris som hoppas kunna dansa den perfekta brudvalsen...



Mina tankar: Det tog några kapitel att lära känna personerna i boken. Lite segt, men när man väl har kommit in i boken så vill man allt veta hur det går för dem alla som går danskursen, men även för Angelica. Det var nära att jag gav upp att läsa klart, men det var tur jag fortsatte för det blev en bra feelgood-bok till slut. 


//Tess

söndag 26 juli 2015

Underbart!

En stor fördel med födelsedagsfirande är att jubilaren ofta får en massa vackra blommor. Jag njuter av de vackra blommorna som står här och var i huset på berget. Det doftar ljuvligt! Stort tack till er som tittade förbi igår. 

Idag tar vi det lugnt här hemma. Eller lugnt och lugnt... sambon är lite hyperaktiv och gav sig ut på vedbacken en stund. Men jag och Maja tar det lugnt i alla fall och har tittat på Madicken en stund på tv-apparaten. Lagom start så här på söndagsförmiddagen.

Vädret är det ju si och så med. Regnet faller igen och igår fick vi 20 mm, men jag tänker bara på att det gynnar mina kantareller i skogen. Lite värme på detta sen så blir det full fart! 

//Tess

lördag 25 juli 2015

Jag går och fiskar...



Jag går och fiskar...Det var precis vad vi gjorde igår kväll. Vi intog en "pöl" utanför Skillingaryd och fiskade under 90 minuter. Kan säga så här...det blev inte många napp! Bara för min morbror Björn som fick åtta små abborrar och vi andra fick noll. Så han tog vandringspokalen! Tur att det även fanns tröstpriser till oss andra.



Efter fisketävlingen så blev det att åka till Alebo för att grilla korv.  Det var mer Majas melodi att mysa och grilla korv i Alebo istället för meta efter fiskar som inte fanns. En mycket trevlig fredagskväll blev det...


Idag har det varit full fart på berget då sambon fyllt 40 år. Bara tre hyss har han utsatts för hittills är väl bäst att tillägga eller vad vi rättare sagt. Det har sin charm! Lite kalas har vi haft för släkt och en å annan granne på besök. Trevligt att kunna sitta och prata. Får se om det kan bli ett partaj framåt. Det var ju tur det inte blev något sådant idag med tanke på vädret som gett 20 mm regn här ungefär...//Tess



fredag 24 juli 2015

Nom nom nom...


Igår fick jag ett infall att köpa hem och göra egen smörgåstårta. Kan ju ha något att göra med att sambon fyller år imorgon. Så nu på morgonen har jag garnerat. Perfekt tajmning för dottern vaknade precis när jag hade satt i smörgåstårtan i kylen. 

Så idag ska vi lyxa till lunchen för sambon och med flera. Det är inte så ofta jag gör smörgåstårtor nu för tiden. Det tar sin lilla tid och det är ju trots allt ganska smidigt att köpa färdiga! Jag är dock lite kräsen när det gäller smörgåstårta. Den får inte vara för blaskig och smaklös! Vet ju att smörgåstårta oftast smakar mycket godare dagen efter den är serverad. Ni vet när det står en liten bit kvar i kylskåpet och man norpar den till frukost ;)

//Tess

torsdag 23 juli 2015

Att åka "hem"!


Idag fick det bli dagen då Maja fick ta en premiärtur med tåget. Det är något hon har pratat om ett tag och så fick det bli att ta tåget från Malmbäck till Skillingaryd (Mormor). Ingen tvekan att kliva på tåget här inte utan hon klev på och satt snällt under tågresans gång och pratade om allt mellan himmel och jord. Väl "hemma" i barndomshemmet så har det lekts i min gamla lekstuga, i min pappas "tidningsrum" och så vidare. 

Det blev även egentid för mig så jag passade på att ta en promenad och hade sol på mig hela rundan även om det blåste en del. Så skönt att åka "hem" och bara vara ett par timmar. Och under promenaden så såg jag att det fanns gott om blåbär så väl hemma igen så tog vi bilen till blåbärsskogen med Maja för hon skulle få smaka på blåbär. Det kan hända att jag och min mamma tyckte oss höra att "Det är tråkigt att plocka blåbär" från en viss liten fröken. Men man kan inte alltid få ha roligt ;)

//Tess

onsdag 22 juli 2015

Tuff tuff tåg...

Idag styrde jag kosan mot Skillingaryd för ta tåget med mamma till Jönköping. Och det är nästan så man börjar undra hur tågen håller tidtabellen för det är inte ofta mamma och jag tar tåget till Jönköping (Senast i höstas) och då fick vi ta bussen och det slutade med att vi fått vänta en timme totalt och idag fick vi återigen vänta nästan trettio minuter då tiden ändrades två gånger...

I alla fall så kom vi till slut till Jkpg och jag bjöd mamma på lunch på Pallas Athena. Lika gott som vanligt! Gillar helt klart deras buffé! Sen blev det shopping åter shopping. Två tröjor att arbeta i och ett "snygglinne" a la rockabilly-stuket, två presenter till pappa som fyller och så en överraskning till Maja i form av en söt tunika och söta strumpor med kaniner på.

En fika på Wienerkonditoriet hann vi med också innan vi for hem. Ja det tar på krafterna att shoppa, men det var skönt att få egentid med mamma.

//Tess 

tisdag 21 juli 2015

Inte som alla andra...


Mina höns är ett kapitel för sig. Så fort de ser mig komma gåendes tänker de automatiskt mat och kommer som små jetplan mer eller mindre i luften alternativt galopperandes som ett gäng gorger...

Idag när jag skulle ta en promenad så hade de gjort ett eget återbruk av sambons skogskärra till fyrhjulingen. Bra gjort! Eftersom den stått parkerad länge där kan man lika väl börja använda den som sittpinne tyckte Ulla och gänget ;)

I övrigt har dagen bestått av besök av min mor och det blev ju glädje för Maja kan man säga som serverat kaffe i sitt rum och "sålt" lotter. Hon är inte alls inspirerade av Byarumstunderna där vi fikat några gånger och köpt lotter.

//Tess


måndag 20 juli 2015

Göteborg!


Nu har vi bara ett resmål kvar som är inplanerat och det är faktiskt Göteborg. Tanken är att spendera tid på Liseberg bland annat. Så funderar vi smått på att boka hotell för det är rätt skönt att bara gå till ett hotell och sova än att sätta sig i bilen och köra ett antal x mil. 
Och vart hittar man bra hotell? Det finns verkligen en hel uppsjö av olika sajter, men jag har en sajt som jag faktiskt tycker riktigt bra om och det är www.HotellGoteborg.com. Sajten är lätt överskådlig och enkel att förstå! Man kan även få rekommendation genom att fylla i ett formulär på hemsidan. 
Så nu ska jag bara lyckas bestämma datum med resten av familjen och så vidare innan jag ska boka hotell på HotellGöteborg.com . Vi får se vad det blir för något. Gillar helt klart kategorierna som finns på sajten där man kan välja stadsdelar t.ex. som i mitt fall kategorin "Heden" som ligger nära Liseberg, Svenska Mässan, Scandinavium mfl. Och att sajten även visar vad som händer i Göteborg t.ex. att det Status Quo spelar på Liseberg den 31:e juli.


Och naturligtvis så kan man finna Hotell Stockholm billigt också. Sajten är i princip likadan som den för Göteborg och gör det även här smidigt och enkelt med några klick hitta tillgängliga hotell till ett mycket bra pris. 


Ta en titt på sajten//Tess

söndag 19 juli 2015

Bland rövare och krumelurpiller!


Igår brummade bilen mot nya äventyr nämligen Astrid Lindgrens värld. Vi var inte ensamma där kan jag säga. Värst var det när det var föreställningar. Nästan en lite hysterisk känsla så fort det dök upp en känd figur från Astrid Lindgrens böcker alla skulle fram och ta kort typ och alla barn skulle stå bredvid. 

I alla fall vi spanade in de olika miljöerna, klappade Lilla Gubben. Sen så gick vi till Mattisborgen där rövarna höll till och Maja satt helt fascinerad under hela föreställningen. För Ronja är en stor favorit för Maja och något hon gärna väljer att se här hemma. Vi hoppade nog alla till när Mattisborgen delade sig...








Alla små söta hus uppskattade Maja att gå in i och kika. Här är vi i Kajsa Kavat - miljön. En favorit som ligger mig varmt om hjärtat.







Givetvis spanade vi även in läget i Katthult också. Det märks tydligt vilka som är mest populära dvs. Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump för här var det mest folk under föreställningarna.




Ja vissa hade även tur under dagen och kammade hem tre vinster. Maja hade tur som hade sin morfar med sig som även vann en första vinst i form av Pippi Långstrump. Och jag lyckades också hamna på kort och ser ut som värsta jätten i "Lilla staden".


Hit åker vi säkert fler gånger, men det dröjer nog något år till och kanske under lågsäsong så det är mindre med människor där. 

//Tess

torsdag 16 juli 2015

Nu é den arga på berget trött...


Sisådär 50 mil i bilen blev det idag. Först lämna vår söta Maja hos sin mormor och morfar i mitt barndomshem för att sedan ta sikte mot Falköping. Vi tog morgonfika på Basta Kvarn i Blidsberg. Rekommenderas varmt! Det är jättemysigt där!

Sen trängdes vi på Falbygdens ost och blev ett antal x kronor fattigare, men kylboxen i bilen blev mer än halvfull. Därefter styrde vi kosan mot Skara, jag gick med på att gå in på Jula Outlet mot att jag fick gå in på Slöjd och Detalj. Sistnämnda stället hade jag kunnat gå länge i och tittat. 

Lidköping var nästa mål och ja jag visste ju att Sixtens Konfektion var nedlagt, men att även min favoritställe Nostalgeek hade stängt också hade jag inte en aning om...Det blev i alla fall en tur till Delicato-butiken och handla kakor givetvis med choklad på så att jag inte kan äta ;) 

Så brummade vi vidare till dagens huvudmål dvs Mandys Diner i Töreboda, men så såg min kära sambo en skylt det stod Dafgårds på och insåg att det finns fabriksförsäljning...Jag var skeptisk! Tänkte det är väl ett litet rum a 1 meter x 1 meter typ ungefär som Boxholms Ost. På parkeringen kommer äldre damer med stora kassar fyllda och jag förstår varför. Det var väldigt billigt...och det fanns en hel del att välja emellan vad sägs om kanelbullar 1 krona stycket? Eller 5 kg hamburgare för 190 kronor och stora påsar med köttbullar för en tjuga. Man bör dock ha en rejäl kylbox med sig och gärna med uttag så du kan köra det i bilen. Det frysta vi köpte höll hela vägen hem.


Och Mandys Diner i Töreboda klarade mina förväntningar. Vem kan liksom inte låta bli att falla för hamburgare i fräna bilar ;) Och Milkshaken var helt klart värd kalorierna. Det fanns även milkshake med sting i (Innehöll tequila rose, men jag tänkte på min chaufför till sambo som ville smaka). Det finns även Mandys Diner i Älvsered, men tänk på att boka bord om ni åker en bit det är väldigt poppis! 

Nu är den arga på berget trött och ska strax krama kudden. 

Nattinatt//Tess

onsdag 15 juli 2015

6,5 km

6,5 km blev det ikväll. Riktigt skönt ute ikväll. Måste ju hålla igång även om det är semester.
Det är lätt att hitta på undanflykter för att låta bli att ta en runda. 


Jag är inte perfekt på något sätt utan har hittat på många undanflykter många gånger. T.ex. vädret är något jag har börjat inse att jag gärna skyller på. Tappade stinget veckan när det faktiskt var riktigt varmt och skönt...och det blev en undanflykt för det var ju för varmt...*Suck på mig själv*

Men nu har jag 3½ vecka ledigt kvar ungefär och här ska inga undanflykter komma i vägen inte. 

//Tess

tisdag 14 juli 2015

ZzzZzz

ZzzZzz...så lät det i morse. Jag kunde äntligen sova! Och det ända fram till strax efter halv nio. Skönt med sovmorgon efter några nätter som gett minus på sömnkontot. 

Idag har jag, Maja och hennes mormor huserat på A6 Center och det var lagom med människor där. Vi insåg dock att vi får nog åka och shoppa själva nästa vecka för det blev mest Maja som gick lycklig hem med påsar...

Nu har jag suttit ute i solen och njutit i fulla drag en stund. Hah chockerade att behöva använda solbrillor. Det är man ju inte bortskämd med precis! Hoppas att det håller sig med lite mer sol nu och värme. //Tess

måndag 13 juli 2015

Vem är den skyldiga?


Ja, jag undrar vem det är som är skyldig till min usla sömn de sista två nätterna. Ärligt talat! Sluta dröm om mig! ;) Nä skämt åsido så tror jag ingen är skyldig. Två nätter i rad har jag haft hiskeliga sömnproblem trots jag borde sovit som en klubbad säl pga motion och fysiskt arbete som t.ex. vedhantering. 

Men icke sa nicke. Inatt kom John Blund först efter 02:00 snåret och föregående natt sov jag nog max 4 timmar totalt. Så irriterande! Jag som verkligen behöver ming sömn för att fungera som människa. Ikväll blir det en kopp kamomillthé innan läggdags...

Hoppas på att kommande natt fungerar bättre. Eller har ni några bra tips på hur man kan somna? Jag föreslog att sambon skulle hämta träklubban inatt och slå ned mig, men han var inte så sugen på det. Katten fanns också på plats och hennes spinnande brukar jag somna av. Jaja jag gick i alla fall ned till tv-apparaten och soffan för att se om jag blev tröttare, men istället så jag en hel film "Tre döttrar och en mamma" och insåg att Gabriel Macht är en snygging i alla fall i filmen. En lite feelgoodfilm som rekommenderas!  // Tess

söndag 12 juli 2015

Nu börjas det!

Ikväll blev det en runda i full fart. Men mitt öga har skådat något och nu är det bara att inse att nu börjas det med svampsäsongen. Som jag har längtat! Äntligen liksom kommer kantarellerna! Woop woop! 

I övrigt har vi haft en dag hemma på berget. Jag har "float" och "laatt" ved i mängder och parti. Skönt att få lite måsten avklarade också även om det är kul att roa sig också. Men det var rätt skönt att vara hemma en dag efter att man har varit iväg. 

Nu återstår fyra semesterveckor kvar. Jag hoppas att de går lite långsammare än de två första veckorna av ledigheten. Jag har ju en del saker som ska klaras av först ;) 

//Tess

lördag 11 juli 2015

Borås Borås Borås




Idag har det varit en intensiv dag. Först sovmorgon för att se ge sig iväg till Borås Djurpark. Vi fick nämligen ära att vara testfamilj för Barnsemester.se och det tackar vi för. Maja däckade precis innan vi skulle gå ut ur djurparken idag och det har varit fullt ös på den damen. Hon har kört John Deere och grävmaskin. Det har klappats djur med mera. Och turligt nog vanns det på en lott i alla fall.



Vi har haft tur idag och sett de flesta djuren. Ja lodjuren lyckades vi inte se. Däremot så var några av björnarna igång och badade och björnungarna busade för fullt.  Och till min stora glädje så fick vi se varg också. Är så glad att jag hann besöka varghägnet i Kolmården innan det stängdes. Varg är ett djur jag tycker är oerhört vackert!

               

En och annan apa såg vi också. Snyggingen här nedanför frös antagligen eller tyckte inte om att synas och då är det bra att ha en jutesäck tillhands ;) Och elefanterna visade sig från sin bästa sida också och ville vara med på bild. Vi har helt enkelt haft en toppendag! //Tess





torsdag 9 juli 2015

Saknad!

Idag har jag en dag som jag tänker mer än vanligt. Kanske mer tillbaks på det förflutna och det som varit. Och jag kan ibland sakna "Förr i tiden". Ni vet de där gångerna livet kändes så lätt som man nästan flög fram och livet kändes som en dans på rosor. Eller när man var upp över öronen förälskad eller bara glad för det var dagen före julafton och man kunde knappt somna kvällen innan för man var så förväntansfull.

Det finns djur jag saknar så det gör ont. Elektra är ett exempel! Jag saknar att ha en hund. Är så glad att katten Hedda hittade till mig och alltid finns intill. Min gamla häst Sussie har alltid en plats i mitt hjärta.

Naturligtvis finns det människor jag saknar som både finns och inte finns längre. Man slutade umgås med någon som flyttade eller som man tappade kontakten med som man egentligen trivdes väldigt bra med eller hade roligt med. Fast nu ska man ju inte se en massa bakåt utan framåt. Det finns många möten kvar att göra med både människor och djur...


Undra om någon saknar mig ibland? //Tess

De växer...

Kycklingarna som man knappt kan kalla kycklingar längre växer så det knakar. Nyfikna är de också och har liksom förstått vinken med när matte kommer med en röd stor plastburk så är det godsaker på gång. Det kommer en hel skock med höns springandes emot en när man kommer ute på gårdsplanen. Mysighetsfaktor om man gillar höns eller skrämmande om man inte är så förtjust i höns. 

Vad händer annars? Det regnar och regnar! Men det behövs för det har verkligen varit torrt sista tiden. Igår fick vi ungefär 30 mm regn och jag får se vad regnmätaren säger ikväll...


//Tess

onsdag 8 juli 2015

När man rensar...



När man rensar rejält måste man få fylla på med ett nytt. Bokus har en loppis-rea så jag fann två fynd där och sedan beställde jag även två av Jojo Moyes böcker. Det är ju inte så att jag inte har något att läsa, men man behöver få lite nytt i hyllan för regniga eller soliga sommardagar. Påbörjade igår Lucy Dillons "Tango för vilsna själar". Gick lite trögt att börja med den igår, men det kan bero på att dottern läste om Pino högt bredvid mig igår och jag tappade koncentrationen ganska lätt. Jag gör ett nytt försök idag! 

//Tess







Bröllopsnatten - Sophie Kinsella

Titel: Bröllopsnatten
Författare: Sophie Kinsella

Handling: Det blir inte alltid som man tänkt sig särskilt inte för Lottie som tror att mannen i hennes liv ska fria inom kort. När planerna inte blir som planerat så ringer hon en ungdomskärlek som också vill starta ett nytt stabilt liv, men hur blir det egentligen. Finns gnistan kvar efter 15 år?


Mina tankar: Det känns ibland som Sophie Kinsella massproducerar böcker och denna bok hade klart kunnat vara bättre, men den fungerar helt klart under en regnig sommardag. Den är lättläst och man får ett och annat leende under bokens gång.

måndag 6 juli 2015

Avdelning 73 - Sofie Sarenbrant

Titel: Avdelning 73
Författare: Sofie Sarenbrant

Handling: Kriminalinspektören Emma Sköld vaknar på sjukhuset efter att ha legat i koma i närmare fem månader. Det enda hon minns att hon åkte hemifrån till stallet och lämnade sin fyraveckors bebis med sin pappa hemma. Mycket har hänt under dessa fem månader för sambon har fått hjälp av sitt ex med dottern. Emma funderar mycket i sin sjukhussäng och börjar ana att det inte var en olycka...

Mina tankar: Som jag hade längtat efter denna bok om Emma Sköld och snopet nog tog den slut fortare än planerat. Det blev ett sträckläsningsmarathon och Sofie lyckas som tidigare att överraska mig som läsare. Det blir sällan som man tänkt sig i hennes böcker utan man får en mindre chock och det är det jag gillar. Så nu är det bara att börja den eviga väntan igen på en uppföljare...Och har ni inte läst hennes böcker innan så "Just do it".

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...