måndag 30 juni 2014

Saknad!


Ja, jag har varit saknad! Min katt Hedda var alldeles till sig igår. Skulle helst ligga upp i ansiktet på mig när det var dags att sova. Man kan säga att hon var smått som ett plåster. Sambon berättade att Hedda hade varit uppe och vänt i sovrummet i fredagskväll för att inse att ingen matte var synlig. Inatt har hon legat klistrad vid min sida och när jag gick upp förföljde hon mig ned till köket. Tur att någon har saknat mig lite i alla fall. Tänka sig att jag "äntligen" fått en katt som är min katt. Hade varit kul att veta varifrån hon kommer egentligen. Mager och eländig som hon var den där veckan när älgjakten började här i höstas och helt plötsligt bara fanns vid sambons företag. Men jag lär aldrig få veta vart hon bott tidigare...//Tess

söndag 29 juni 2014

En kväll i juni!

En kväll i Juni hette evenemanget som anordnades i shoppingmeckat "Ullared" eller som jag brukar säga "Landet med de gula kassarna". Elza och jag intog stugbyn och bodde i en liten kompaktstuga hette det. Mysig och trevlig! Måste även tillägga att vi hade trevliga grannar - sånt väger helt klart in också!

Shopping blev det på Gekås med lite gott och blandat. Alltid hittar man något! På sena eftermiddagen blev det att chilla på vår veranda med vin och Morgans chips ;) (Elza jag vill ha kortet på chipspåsen och mig!!!)

Kvällen spenderades på Hedevi Idrottsplats. Barbados och Scotts spelade och stämningen var kanon! Måste säga att många människor var väldigt trevliga där, inga nippertippor eller dryga typer! Men det är också skönt att komma hem, det gjorde ont i mammahjärtat att åka ifrån en prickig Maja. Men det är svårt att boka av biljetter och boende så det fick bli så här.

Det får nog bli en repris nästa år! Ska ni me? ;)

//Tess

torsdag 26 juni 2014

V som i vattkoppor!

Blä...! Idag när Maja kom hem från förskolan så insåg jag att hon såg inte ut som sitt vanliga pigga jag. Fröknarna sa att hon hade varit lite varm precis när hon vaknat där. Och vad ser jag efter några timmar? Jo små röda utslag som nu mer och mer börjar likna vattkoppor. Först försökte jag intala mig själv att det var knottbett, men nu syns det tydligt. Vattkopporna har hittat till berget!
Det kunde knappast komma mer olämpligare än nu :(

//Tess

onsdag 25 juni 2014

Gårdagen...

Igår hade jag en sådan där dag som man skulle kunna kalla skit-dag! Alldeles för lite sömn och jag blir som en huggorm! 

I alla fall så kom jag ut på en lång promenad som gjorde susen. Insåg även att kantarellerna är på gång nu så snart är jag ute med svampkorgen och letar "guld". 

Idag har jag min lediga dag och det behövde jag verkligen nu efter sömnbristen. Sovit som en stock inatt för första gången på länge, men huvudet är riktigt tungt idag. Så det får nog bli en slapparedag här hemma minsann. Kanske en fika i Byarum framåt eftermiddagen...



//Tess

måndag 23 juni 2014

Phuuu!


Nu har jag varit ute och traskat en rejäl promenad ikväll. Kändes riktigt skönt när man pustat upp för backen hemåt. Känns betydligt skönare i både kropp och knopp. Så skönt att höra fågelkvitter och framförallt diverse blommors olika dofter...


Det närmar sig semestern nu. Bara tre pass kvar att arbeta vilket känns helt jäkla lovely. Det känns nästan som man blir lite semester-trött redan innan man ens slutat arbeta. Hjärnan går inte riktigt på full fart...

Imorgonbitti blir det dags att kliva upp före tuppen till och med, men så slutar jag i hyfsat bra tid också. Det är bara plus det :) 

lördag 21 juni 2014

Resultatet!



Här Idag fick jag inspiration av sambon att rensa min garderob som är så full att det inte går att stänga dörrar och några lådor. Kanske att lite av innehållet legat lite här och var också för den delen, men jag har i alla fall alltid funnit det jag sökt efter...(Det är ju här sambon borde begripa att jag behöver en hiskeligt stor "Walk in closet" som bilden nedan. 


I alla fall så blev det en rejäl hög med kläder som ska slängas. Många favoriter, men som fått någon liten reva eller fläck. Sen blev det en hög som ska skänkas. En del har fortfarande prislappen kvar..gah!

Så nu finns det lite mer plats igen i garderoben. Tur att jag ska åka och shoppa imorgon ;)

//Tess

fredag 20 juni 2014

Midsommar...


Tänk att det redan är midsommarafton. Vart tog liksom maj och mer än halva juni vägen? Det verkar för en gångs skull som det kommer vara uppehållsväder, kanske kom regnet en dag för tidigt igår. Det mullrade på ganska bra och regnade sisådär 20 millimeter här hemma. Strömmen försvann en stund på arbetet, men den kom tillbaks turligt nog. Regnet som föll behövdes för det börjar bli ganska torrt här och var.

Så vad händer idag? Morgonpromenad ska det strax bli, sen är det en dag som ska spenderas i köket. Här ska göras tårta och andra godsaker. Finns visst något som heter städa också som det ska göras lite av också.

I alla fall vill jag önska er alla en trevlig midsommar!!!


onsdag 18 juni 2014

Vilken härlig dag


Vilken underbar denna dag har varit! Har hunnit med besök på vårdcentralen och gjort shopping, frisörbesök och storhandlat i Nässjö. Är så nöjd med håret och det är vardagslyx att få spendera tid hos frissan.

Så min dag har varit fullt ös - medvetslös typ! Det bästa är att jag utmanande mig själv idag och det fixade jag galant även om det var lite småpirrigt ;)

Nu laddar jag för en arbetsdag imorgon sen är jag ledig i tre hela dagar. Så skönt! Ikväll blev det nästan fem kilometer lång promenad och det var härliga ljumna vindar ikväll. Jag älskar sommaren...//Tess

tisdag 17 juni 2014

Snart!!

Det närmar sig med stora steg. Nästa fredag så dundrar vi (Jag & Elza) och intar stugbyn i Ullared. Det är dansgala! Så det blir partaj, shopping och många härliga skratt! Ska bli så gott att komma iväg! 

Måste ju lära Elza alla möjliga "Hur man överlever landet med gula kassar bäst" - knep och så vidare.

Imorgon börjar små förberedelser i form av besök på Systemet och besök hos frissan. Ska man iväg vill man vara fin i håret så klart.

Så jag längtar verkligen efter morgondagen som är min lediga dag som ska spenderas hos frisören. Det är lyx!!! //Tess

måndag 16 juni 2014

Vardagslyx


Det är rena rama lyxen att ha egna hönor och få färska ägg ett stenkast från husknuten. Dessutom är det kanon att baka med dessa. Sockerkakor med mera får en härlig gul färg av dessa ägg. Sen är det ju skönt att kunna använda ägg med gott samvete för jag vet ju att Bodil och Co har det väldigt bra.

I övrigt har vi haft halv planeringsdag på arbetet och märkligt nog är man så mycket tröttare än en vanlig dag när man är helt i barngrupp. Man är liksom inte van att sitta still och skriva en massa.

Nu blir det strax sängen, men först ska jag välja ut en ny bok att läsa ur bokhyllan. Har precis avslutat en rätt värdelös bok. Återkommer imorgon vilken den värdelösa boken är...//Tess

lördag 14 juni 2014

L som i Lördag


Lördagen försvann fortare än kvickt. Började helt enkelt dagen med att göra ladugårdssysslor såsom mata ett gäng galna höns med kycklingar. Sedan flytta två vilda ponnier till en annan hage och sedan blev det en dusch för mig och en tur till Nässjö.

Bagageluckeloppisen har börjat där så då får man ge sig iväg och kika om man kan göra några fynd. Idag blev det en leksaksdammsugare till Maja, mycket uppskattad! Men är det något som Maja tycker om så är det att leka i hennes pappas firmabil. Det är jättekul! 

Vi har i alla fall fått lite gjort av varje här hemma bland annat klippt gräset, ätit middag ute som vi grillade. Skönt att få mer "space" och kunna sitta ute också! Nu ska jag strax krama kudden för imorgon ska jag iväg på en stor loppis i Värnamo. Det ska bli skojigt värre//Tess

fredag 13 juni 2014

Det närmar sig...

Det närmar sig i en väldig fart till det som visst heter semester. Jag har sju dagar kvar att arbeta sedan ska jag vara ledig i härliga sex veckor. Helt jädrans underbart!

Jag ska bara njuta av livet under dessa veckor. Ett och annat loppisbesök får det nog bli liksom någon utflykt. I alla fall är Borås Djurpark inplanerat sen får man se vad som händer. Börjar att fira semestern med att dra till Ullared och gå på dansbandsgala där. Två nätter blir det i stuga där och en massa shopping och vinpimpel med Elza :)

Så nu ska jag snart sova med insikten att snart är semestern här...



Yeeeehaaaa//Tess

lördag 7 juni 2014

Lördagsmys!


En spännande dag har passerat. Det började med loppisbesök i Nässjö. Nu har nämligen bagageluckeloppisen dragit igång där. 

Inga stora fynd, men en robust docksäng blev det till Majas dockor, men Maja tyckte det var mer hennes än dockornas. Hon har nog klättrat i och ur den 100 ggr idag. Så helt klart värd sina 40 kronor.

Maja fick även i veckan som varit utemöbel som hon också älskar. Idag hon förevisat mormor att man ska sitta där och fika. Maja ska sitta där hela tiden när vi är ute. Så tack släkten som fixat detta!

I övrigt har dagen inneburit fullt ös. Det känns som dagen gått i ett och nu blev det lugnt på berget för en dryg timme sedan. Men jag är så nöjd och tacksam för all hjälp! //Tess

torsdag 5 juni 2014

Tack!


Tack till Buzzador!

Som många säkert redan vet så är jag en buzzador. Man får deltaga i kampanjer och testa produkter vilket kallas att man buzzar. Det är dock inget man får betalt för, men det är oerhört spännande att få testa nya produkter. Det kan vara allt från kattmat till tandkräm. Vill du bli buzzador? Hör av dig till mig så kan jag varva dig!

Nu har jag och Hedda och andra bekantas katter haft äran att få testa Mjau Vaganza. Det är en ny kattmatsserie från Mjau för kräsna katter. Hedda föll pladask för det i alla fall. Och nu har jag tagit en bild för deltaga i en tävling så tro inte Hedda alltid får mat serverat i stearinljusets sken. (Ingen kom till skada under fotograferingen heller).

Lite mer ork...

Idag fanns lite mer energi än vanligt. Är på bättringsvägen verkar det som, så då fick det bli en promenad i regnet. Riktigt skönt ute trots regnet!

Göken gol som vanligt. Tror aldrig jag har hört göken så många gånger som i år. Måste vara "Gökår" i år, tolka det hur du vill ;)

Inga stora planer för dagen. Dagen får helt enkelt bli som den blir. Det är skönt att bara "vara" också. Det enda som är lite sorg är att jag har sett klart säsong två av Hart of Dixie och inväntar nu att säsong tre släpps på dvd. Sån härlig tv-serie som man får känslan av feelgood av.

//Tess

onsdag 4 juni 2014

Livet...

Livet är en aning grubbligt nu. Är så tacksam att jag har en lugn miljö här hemma på berget med fågelkvitter och en bra bit ifrån all stress. Det känns som jag har Sveriges taskigaste immunförsvar typ och åker på allt.

Fast jag är tacksam för att kunna varva ned nu några dagar framåt. Att bara gå ut och sätta sig i hagen och genast har en mule som söker efter godis gör susen för själen. 

Jag längtar till den riktiga sommaren drar igång med jordgubbar och grädde, soliga dagar, altanhäng och bubblande vin.

//Tess 

söndag 1 juni 2014

God morgon!


God morgon...Jag vaknade redan vid halv sex i morse. Inte precis vad jag hade planerat att göra, men det är många tankar som cirkulerar innanför pannbenet.

Jag började dagen med en härlig promenad. Det är så trevligt att höra all fågelsång. Jag mötte dessutom grannen som var ute och red. Så vi är fler som är morgonpigga här ute i skogarna. 

Hönan Evy har fått två kycklingar så nu är det uppe i sju stycken totalt. Jag hade trott på betydligt fler, men det verkar som något gått lite knasigt i år. Det är dock sådant som händer ibland. Gårdagen bestod av att sköta markservicen när både snickare och elektriker var på plats. Så igår kväll satt jag och njöt av att det lyste i uterummet och att snickaren gjort ett mycket bra arbete . Är riktigt nöjd för en gångs skull ;) 

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...