måndag 31 mars 2014

Traskelitrask!

Det blev 7 kilometers promenad ikväll + de 2,2 kilometer som blev under morgonpromenaden. Hade kunnat gå mer om jag hade haft tiden, men det är svårt att få till det där på vardagarna.


I alla fall så har jag kommit en bit över halva vägen av målet på 20 mil på 5 veckor. Det känns kanon! 12,2 mil har jag traskelitraskat hittills och det är inte förrän den 17/4 det ska vara klart.


Men det är oerhört skönt att komma ut och promenera varje dag. Man mår så mycket bättre efteråt. Har börjat springa korta intervaller nu också. Tänkte om jag skulle palla att börja springa på allvar senare så tar det inte lika mycket tid.
Får väl helt enkelt hur konditionen tar sig framåt.


Ikväll är det Biggest Loser som står på. Jag är imponerade av dem som är med där i. Jag hade aldrig pallat att ställa mig på en våg i tv. Jag hade inte klarat av det! Ska bli oerhört spännande att följa de nya deltagarna//Tess

söndag 30 mars 2014

Underbar dag!


Idag har det varit en fantastisk dag. Vi har varit ute en stor del av dagen här hemma och pysslat med lite av varje såsom plantera blommor, matat hönsen och gosat med hästarna. Maja älskar att vara ute och drar nästan på sig stövlarna själv nu och vill gå ut. 

Jag har dessutom hunnit promenera en mil sammanlagt idag. Det känns skönt att ha kommit en bit över 10 mil nu i alla fall. Det känns som att jag kommer att nå målet på 20 mil till den 17:e april. 

Nu får det snart bli sängen och boken "När skönheten kom till Bro" av Anna Jansson. Det är några kapitel kvar innan jag når slutet. Det är tryggt att läsa om Maria Wern för man vet vad man får :)

Go´kväll på er//Tess






Lyxigt!


Det är lyxigt att ha den närhet till naturen som jag har. Igår fick jag se antagligen vår "äppeltjuv" i form av mamma älg och två kalvar. Det är härligt att se att de överlevt älgjakten. Imorse när jag skulle ta min promenad så stod en stor råbock vid husknuten och betade. 

Skulle inte för några pengar som helst byta bott mitt boende på landet idag, skulle inte ens vilja bo i ett mindre samhälle. Jag hör hemma ute på landet i lugnet och tystnaden. Dessutom börjar ju några av mina "drömmar" slå in. Växthuset står på plats, uterummet börjar ta form och stallet står där nere och i princip väntar på häst nummer tre. 

Tänkte på det där med drömmar och planer häromdagen. Vad är det liksom härnäst som står på önskelistan? Ja, en paddock får det bli sen när hästen är inköpt, men annars börjar det kännas rätt fulltaligt här på berget. Kanske ett litet ankhus och en damm också ;)

fredag 28 mars 2014

Fredagsmys!

Det blev inte så gräsligt mycket fredagsmys! Jag är nämligen så in i nordens trött. Vaknade strax efter fyra imorse av att katten Heddas mjauu som höjdes för varje gång jag ignorerade hennes "Jag vill komma in i sovrummet". Snäll som jag är så släppte jag in "Skrället" och hon somnade sött på min arm. Där låg jag klarvaken!



Sen var det att brumma till jobbet i "traktorn" eftersom slottet/borgen skulle med och min kära skruttibangbang är alldeles för liten för att få in något sånt i bagaget. I alla fall dagen gick och slottet/borgen står nu på plats på jobbet och inväntar till måndagens öppning. Jag får erkänna att det hade varit kul att se reaktionerna...

I alla fall så får slottet/borgen sällskap av mina kängor eftersom jag åkte hem i mina inneskor. Det är ju tur man kommer ihåg vart man bor åtminstone så man slipper åka vilse. Sjukt att man är så glömsk att man glömmer byta skor...

torsdag 27 mars 2014

Go´kväll!

Go´kväll i stugan!

Här är det snart läggdags. Jag är gräsligt trött för idag har det varit fullt ös -medvetslös. Jag önskar mig sol i massor imorgon! All d-vitamin jag kan få med andra ord.

Ikväll har jag vandrat runt som en zombie nästan redo för ett hål i marken. Energin är nere på noll så nu behövs en natt med full sömn. 

Det är så skönt för imorgon är det fredag.  Längtar tills jag vrider runt nyckeln i låset på arbetet imorgon när jag går hem. Får nog bli lite bubbel på kvällen och fira att helgen är här då.
//Tess

onsdag 26 mars 2014

Bland barfota änglar och mormor som hälsar och säger förlåt

Titel: Min mormor hälsar och säger förlåt
Författare: Fredrik Backman

Handling: En ovanlig berättelse om Elsa som är sju år gammal och har en mycket speciell relation till sin mormor. De kämpar om rätten att få vara annorlunda.


Mina tankar: Ja jag får erkänna. Jag blev besviken eftersom jag hatälskade "En man som heter Ove" så hade jag en del förhoppningar. Tyvärr blev jag inte så överväldigad denna gång. Jag hängde helt enkelt inte med i denna bok, den var en aning förvirrad.







Titel: Barfota änglar
Författare: Linnea Willen

Handling: 20 åriga Linnea och 18 åriga Emma vill inte stanna i Sverige. De vill uppleva äventyr. De drar iväg till Tokyo för de har hört om exklusiva värdinnejobb där, men det blev inte riktigt som tänkt.Istället blir livet allt annat än glamouröst i form av utnyttjande, alkohol, droger och svek.

Mina tankar: Det skulle kunnat bli en så mycket bättre bok. Jag blir förvirrad av att det är skrivet i både nutid och dåtid. Rätt som det är man tillbaks i Linneas liv när hon är fem år gammal och i nästa stund är man tillbaks i Tokyo. 

Byta bana!?!

Ja jag funderar på att byta bana. Kanske skulle fortsätta som målare av slott ;). 

Det är dock nog inget man dessvärre blir rik på. Men visst har jag en hel del tokiga drömmar uppe i knoppen som man kanske skulle ta tag i och förverkliga. En är ju på gång i alla fall.

Tidigare brann jag verkligen för yrket som förskollärare för jag var full av fantasi och kreativitet, men nu har gnistan slocknat en aning. Får man inte utlopp för det så dör det lite i taget och det är mycket stress! Det känns inte som om pappersarbetet blir mindre heller. Det har varit en förbaskat tuff höst, vinter och våren är nog kanske lite mildare för min del.

Det är svårt det där att veta vad man vill. Önskar man kunde vakna en morgon och känna "Åh detta är vad jag vill göra och detta är roligt!". //Tess

måndag 24 mars 2014

Ska man eller ska man inte?



Ja, jag funderar en hel del. Ska man eller ska man inte ta en promenad? Eller ska man kanske köpa den där klänningen som man varit sugen på ett tag eller ska man kanske låta bli och vänta tills man nåt målvikten.

Ibland funderar jag på att ta bort Facebook helt och hållet. Och ibland funderar jag på plocka bort från vänlistan. Människor som bara tar energi och så vidare eller människor som man inte har något gemensamt med längre. Ska man eller ska man inte? 

Det finns helt enkelt mycket att fundera på när det gäller om man ska eller ska inte. //Tess


söndag 23 mars 2014

Traskar på...


Det går framåt med utmaningen "20 mil på 5 veckor" i alla fall. Det känns skönt att 36% är avklarat och jag har ändå till 17 april på mig att bli klar. Kul att ha något att sträva efter och det är helt klart en morot de dagar det känns lite mindre motiverat att ta sig ut också.

Idag har jag i alla fall traskat 9,5 km, dock fördelat på två promenader. Det var lite stressigt imorse och vädret var väl kanske inte det bästa heller samt att jag fick skoskav. Men nu åkte skoskavplåster på och Mello i hörlurarna sen knatade jag på.

Nu väntar snart en ny vecka. Inga stora grejer händer vad jag vet mer än en massa arbete fram till fredag och sedan blir det loppis-tur på lördagen till Jönköping. Det är ju någon sorts megaloppis på Elmia som man inte får missa.

//Tess

fredag 21 mars 2014

Tänk vad det har ändrat sig?!


För några år sedan blev man nästan stämplad som "Knäppis" för att man besökte loppisar, secondhandbutiker, auktioner med mera. Nu är det så inne att besöka loppisar! 

Imorgon ska jag iväg på en klädbytarloppis i Skillingaryd och det är även leksaker också. Mycket roligt! Även om man inte alltid hittar något så ger en hel del spänning för man vet ju aldrig vad man kan finna för spännande saker.

Nästa helg är det en megastor loppis i Jönköping som ska besökas. Vet att även Tvetagården (Hva) har loppis och jag antar Kulturhuset också har öppet. Så nästa helg vet jag definitivt vad jag ska sysselsätta mig med!

//Tess

torsdag 20 mars 2014

En torsdag...

Det händer inte så mycket idag på berget. Maja är inte helt pigg ännu från sin hosta som skräller rejält titt som tätt, men idag begav vi oss ut en runda på berget. Maja tycker det är väldigt spännande att gå ned  till stallet till exempel för det finns så mycket att titta på allt från en lös ponny, några galna hönor och tuppar, vattendunkar och en massa annat.

Jag har i alla fall skött en av mina plikter och bakat i princip hundra kolakakor. Det fick bli några satser. Cirka 35 kakor skulle det bli, men icke när jag bakar för det blev bara 21 kakor på varje sats. Lite störande eller så ska kolakakor vara minimala i storleken.

Nu ska vi nog ta en tupplur...//Tess


onsdag 19 mars 2014

Mmm som i mycket!


Det är mycket i görningen! I morse dök plåtslagare upp och gjorde i ordning taket på uterummet. Nu har vi helt enkelt ett tak! Så nu kan det regna bäst det vill i sommar ;)

En morgonpromenad blev det i alla fall så 4,3 mil har jag traskat sedan i torsdags förra veckan. Känns oerhört bra! Har ju antagit en utmaning om 20 mil på 5 veckor.

Dessvärre är ju inte Maja pigg än. Stackarn! Den hostan är allt annat än trevlig. Men idag kom hennes mormor och tog hand om henne så jag kunde 
komma iväg på föreläsning ikväll i Växjö om miljön som tredje pedagog och det är alltid inspirerande att komma iväg på sådant!

Och som vanligt när jag ska brumma hem så är skogens alla vilda djur vid vägkanterna känns det som. Ikväll hade jag äran att se både grävling, räv och hare utan att ens behöva tvärbromsa ;)

Dessvärre har jag i ett svagt ögonblick lovat att baka 100 kakor så imorgon vet jag vad jag ska göra...

Nattinatt//Tess

tisdag 18 mars 2014

Äntligen!

Nu har jag äntligen fått tillbaks min fasta telefon, Internet mm. I lördags blåste grannens jäkla träd ned rakt över ledningen så det stod härliga till...

Och jag har en viss förmåga att bli en aning lättirriterad när telefon/internet inte fungerar. Och så blev det efter sisådär två dagar utan.

Det är ju egentligen en bagatell, och en aning I-landsproblem. Det finns ju så mycket värre saker som kan hända än att en telekabel går av.

Man är ju inte en vanemänniska eller så. Tänkte t.ex. häromdagen att jag skulle baka något och leta upp ett roligt recept. (Naturligtvis på nätet) Och surfa på min smartphone och mobilsurf är som att sitta och traggla med ett gammalt uppringningsmodem från 90-talet...Så det sket sig rent ut sagt ;)

//Tess 

fredag 14 mars 2014

Äntligen helg!

Woop woop nu är det helg! Idag har vi haft utbildningsdag på arbetet. Det tar på krafterna det också att sitta och diskutera i tvärgrupper och sedan har en del skriftliga uppgifter på eftermiddagen. Känner mig nästan tröttare nu än efter ren vanlig arbetsdag i barngrupp!

Nu kan man ladda batterierna i helgen! Jag tänker bara göra roliga saker! Inga krav, inga måsten! Promenader ska det bli då jag har antagit en utmaning att gå 20 mil på 5 veckor. Är i alla en bit på vägen och utmaningen startade igår. Så nu blir det till att promenera på :) 

Är som vanligt lite loppis-sugen, men vet inte riktigt vart man ska bege sig! Nästa helg är det i alla fall barngrejer-loppis i Skillingaryd som jag tänkte besöka och se om man kan göra några roliga fynd.

Ha en härlig helg//Tess

torsdag 13 mars 2014

Vila i frid!

Idag var det dags för begravning av morfar. Det var faktiskt en av de jobbigaste begravningar jag har varit på. I vanliga  fall så har jag nog aldrig fällt en tår på en begravning, men idag föll det många. Betyder inte att jag inte tyckt det varit tråkigt när andra dött, men morfar var ändå någon som var väldigt nära under hela min uppväxt.

Det känns skit att inte träffa morfar mer och ännu lite obegripligt. Men det är som det är och döden är det enda vi helt säkert vet att man går till mötes någon gång under sitt liv. 

I alla fall så blev det en vacker begravning och många kom på morfars begravning. Efteråt samlades vi i mitt barndomshem (gården som morfar en gång i tiden köpt som mina föräldrar köpte). Det var faktiskt mycket trevligt efteråt, det blev inte så stelt som det lätt kan bli i ett församlingshem. Att träffa många släktingar som man inte träffar så ofta var också trevligt. 

Så jag hoppas morfar har det bra nu och att det finns gott om choklad och andra godsaker där. Kanske en och annan lakritspipa eller punschflaskor i choklad. Vila i frid morfar...


onsdag 12 mars 2014

Klänning-feber!


Nu fullkomligt blomstrar det med klänningar på diverse nätsajter.
Och jag känner liksom bara för att klicka loss och shoppa!
Men det är ju för att jag är lite av en klänning-fantast.
Får se om jag klickar hem någon framåt kvällen. Känns som jag behöver belöna mig med något nytt i garderoben. Något som är perfekt för en skönt sommarkväll för visst har man nästan sommarkänslor idag?!!





tisdag 11 mars 2014

Grrr...sa ragatan!


Ikväll har jag känt mig smått som en tickande bomb. Kanske är det för att det är minus på sömnkontot eller kanske är det för många dårar korsar min väg just nu. Massa energi har gått åt idag så det verkligen energibrist! Läste en artikel i Amelia om energiboosta sig själv och hur man ska göra för spara energi. Jag får nog helt enkelt läsa den artikeln en gång till...för jag går runt och morrar än!

Nu väntar "Tack och lov" två lediga dagar. Eller ledigt och ledigt, torsdag är det morfars begravning så den dagen räknar jag knappt som ledig. Det kommer antagligen kännas bättre när det är över för inte fanken är det kul att liksom gå och vänta på det.


Men imorgon är det onsdag och jag har inte inget inbokat - vilket känns så in i skogens underbart. Eftersom jag klev upp sisådär tio i fem så är det dags att blunda om en liten liten stund för ögonlocken är förbaskat tunga här ikväll.

//Tess


måndag 10 mars 2014

Det hamras och spikas!

Nu är det i full gång! Snart spelar det ingen roll om regnet öser ned i sommar. Jag kan sitta "ute" ändå utan att bli blöt!  Längtar tills det blir klart nu! 

Kommer bli så snyggt och sedan ska man ju inreda där och en del av möblerna är redan inhandlade liksom grillen.

Här ska avnjutas många härliga kvällar under 2014. En och annan vinkväll får det bli också!

I övrigt har jag haft en dag som inneburit fullt ös. Hann ju faktiskt ta en timmes promenad eftersom jag vaknade strax efter sex så passade jag på innan jobbet. Riktigt skönt att komma ut i det fina, men ganska kyliga väder imorse. //Tess

söndag 9 mars 2014

Mycket uppe i knoppen!

Blääää...

Det kryper liksom på från ingenstans. Först mår man illa, sen börjar man frysa, sen svettas man och sen börjar man må ännu mer illa...sen gör det jätteont i magen! Antagligen har jag fått i mig choklad. Att något som är så otroligt gott kan ha denna effekt på mig. 

Jag undviker choklad (kakao) så gott det går men ibland så smyger det på trots man kanske frågat caféet några gånger om det verkligen inte innehåller kakao eller man lusläser innehållsförteckningar som en tok.

Nu är det i alla fall kvällen! Imorgon är det en ny vecka och nya tag. Nu har jag liksom bestämt mig. Det är "All in" nu! Nu jävlar liksom. Se upp alla människor! Ragatan is back!

//Tess

Underbart!

Åh jag njuter av varje sekund jag befinner mig i solen. Det har varit och är en underbar söndag idag på berget. Fått en massa gjort,promenerat en lång runda, shoppat lite, haft fika-gäster och pysslat med djuren. Hönsen stormtrivs för nu är de ute på lösdrift och sprätter loss här och var.

Här gäller att ladda energi för veckan som kommer. Det kommer nog gå åt en del energi för det är begravning av morfar och dagen efter väntar en utbildningsdag med arbetet. Men jag antar veckan som väntar kommer rusa förbi i en väldig fart som alla andra veckor. Det bästa är att det blir ljusare och ljusare på kvällarna också.

Tanken är att komma iväg på promenad varje kväll som väntar framåt nu. De sista kilona som jag pratat om länge ska väck. Ska göra en morots-lista ikväll. Ska nog se till att ha en "morot" som väntar efter varje helt kilogram. Återkommer med den! 


//Tess

lördag 8 mars 2014

Det blev inte som jag tänkt mig!

Grattis Sanna Nielsen! Fast det blev inte som jag tänkt mig! Jag hade tänkt mig Ace Wilder som vinnare, men det var ju faktiskt väldigt nära att det blev som jag tänkt mig. Två fjuttiga poäng mindre fick Ace Wilders härliga låt "Busy doin' nothin'"! 


I alla fall så får jag fortsätta att digga den i bilen för den ligger så klart på min ena spotify-lista som jag har bland annat när jag brummar till jobbet. Tror dock inte Sanna Nielsen vinner hela skiten i Danmark, men kommer bland topp 10 gissar jag på i alla fall. Även om det är en mycket fin ballad så brukar ju sällan ballader gå hem i Eurovision...



fredag 7 mars 2014

Jag är som jag är!

Jag är som jag är när jag inte blev som skulle...

Jag älskar mig själv, men för den sakens skull betyder inte att jag tycker jag är perfekt! Jag gör fel och misstag hela tiden, men det är helt normalt när man är människa!

Jag har vaknat ur koman. Jag behöver inte bli perfekt! Inte behöver jag hellre bry mig vad andra tycker och tänker. För tycka och tänka det finns det gott om människor som kan.  
"Jaha se där lägger hon ut ännu en ego-bild på fejjan. Va? Tror hon att hon är snygg eller?" Eller varför inte  "Har du sett att hon var på Ica med rufsigt hår helt osminkad och i mysbyxor? Har hon liksom ingen skam i kroppen?" 

Nä för vet ni vad? Jag skäms inte ett dugg! Jag är som jag är när jag inte blev som jag skulle vilket jag trivs mycket bra med. Dessutom tycker jag det så härligt att irritera människor som stör sig på allt och alla. Så därför bjuder jag på en flummig ego-bild ikväll //Tess



onsdag 5 mars 2014

Yrseln emigrerar...



Nu verkar det som yrseln börjar emigrerar och istället tar vi lite ont mellan brösten istället. Typiskt magkatarr-feeling precis som igår vid lunchtid jag fick på jobbet.

Men det skall inte stoppa mig  till helgen för då ska jag avnjuta Wild Strawberry och filosofera över livet. Kanske dra några låtar på Singstar ;)

Och fira att jag snart kan arrangera logdans här på berget ;) Måste säga det blir kanon på rännet som nu har utvidgats. (Bilder kommer med det färdiga resultatet). 

Skönt helt enkelt när det börjar bli ordning och reda! Fast det bästa är ju under rännegolvet - det  stallet som min sambo drömmer mardrömmar om. Vem vet det vad det blir där. Åsna har jag ju alltid velat ha en och den skulle passa fint på berget. Drömmen vore ju om man kunde dressera den att låta sådär alldeles förskräckligt som bara åsnor kan på kommando...//Tess

Lediga dagen

Lediga dagen idag! Som har inte har inneburit så mycket mer än shopping via nätet faktiskt. Jag och Maja slappar för jag har en haft hiskelig yrsel idag till och från så då får man ta det lite lugnt, men en och annan tvättmaskin har avverkats i alla fall. 

Jag försöker helt enkelt ladda för två arbetsdagar som återstår denna vecka. Dessutom hoppas jag att bacilluskan emigrerar från mig snart för nu är det är mer än två veckors umgängestid med denne. Ska tillkännages att jag har hunnit testa både en och två och fler huskurer! Men bacilluskan är segare än segast!




Nu längtar jag helt enkelt efter fredagseftermiddagen//Tess

tisdag 4 mars 2014

Man får se upp!

Det är farligt att somna till. Man vet aldrig vad som kan hända. Det kan komma en paparazzi...I alla fall så är det skönt med en tupplur ibland. Det behöver man! Man vet aldrig vad som väntar runt nästa hörn, det bästa är att vara utvilad!

Nu laddar jag helt enkelt för min lediga dag och en lång promenad är inplanerad och ett möte på kvällen är inbokat annars är dagen helt fri som en fågel.

Behöver jag säga att jag älskar onsdagar? En av veckans bästa dagar helt enkelt! Och sedan återstår två arbetsdagar. Till helgen får man se vad som händer. Känner för att göra något som gör en lite glad, men vad?

//Tess

måndag 3 mars 2014

Landat

Nu har jag börjat landa efter gårdagens besked. Det kändes så overkligt igår, men idag har polletten börjat att ramla ned. Fast man vet ju att det kommer kännas märkligt många gånger om framåt...

Nu ikväll har vi slappat som synes. Det tar på krafterna att gå på förskolan tycker Maja och jag har varit på mentorsträff i eftermiddag och diskuterat diverse kring förskolans värld. Mycket spännande och givande skulle jag vilja säga.

Imorgon är det en ny dag och nya tag. Förhoppningsvis blir det en bra dag även om jag ska  besöka den där hiskeliga tandläkaren för den årliga kontrollen. Usch...undra om man går igenom besiktningen? //Tess

söndag 2 mars 2014

Idag blev det en ängel till...



Idag flög det upp en ängel till i form av min morfar. Det känns tungt idag! Jag brukar kunna se saker och ting ganska klart när gamla tar sitt sista andetag, men med morfar så känns det faktiskt lite mer i hjärtat än vanliga fall.

Mycket beror väl på att i stort hela barndomen så har han funnits en trappa upp. Jag brukade vänta på att han skulle komma hem från sitt arbete på sågen i Skillingaryd så vi kunde gå och fodra "söerna" (Fåren) på kvällen tillsammans och sen åt vi havregrynsgröt "uppe på" hos honom och mormor.

Jag har ju varit med både morfar och mormor på ett antal x auktioner i barndomens dagar liksom diverse utflykter. Dagarna innan slaktbilen skulle komma och hämta en del får så hade jag viss byteshandel ibland och räddade någon favorit.

Tror även jag har ärvt en viss bit av Walfridssons-humöret av honom oxå. Vi är enna ettriga ibland ;) 


Så idag får det helt enkelt bli en lugn dag på berget och tänka på de gamla goda minnen som han gett mig. //Tess


Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...