onsdag 31 oktober 2012

Onsdag...

Idag krävs min fulla uppmärksamhet av den lilla bestämda damen Maja. Det känns som jag befinner mig till stor del parkerad i soffan och agerar mjölkesko typ. Förresten så fann jag en gammal klänning som jag hade när jag var liten. Fick den av några som mina föräldrar kände som hade varit i Saudiarabien. Kul att man har något sparat. Får väl se om en styck Maja kan få plats i den framåt. Dessutom kom paketet från Nelly Kids idag med en massa fint som jag  beställde häromdagen. Har ju presentkort där så det är bäst att shoppa lite. Nu inväntar vi bara att människan från Bvc ska dyka upp i eftermiddag. //Tess

tisdag 30 oktober 2012

God morgon!

God morgon! Natten som varit har varit väldigt bra, bara två vakna stunder för matning. Jag kunde dock inte somna om efter halv sex så det blev dusch. Inser att jag fortfarande inte ser särskilt rolig ut i armvecken, men det börjar minska nu i alla fall efter alla provtagningar som togs där. Har pillat och hållt på för att bli av med plåsterrester, men det sitter verkligen som skam! Igår tog jag dessutom den sista sprutan med blodförtunnande. Är imponerad av mig själv att jag klarat av att ta dessa själv. T.o.m Lars blev chockad när jag sa till barnmorskan att jag ville göra det själv.

Idag ska det städas här hemma och min kära mor ska komma hit i eftermiddag och hjälpa mig. Blir galen av de här lyftrekommendationerna som gör att jag typ bara får lyfta fyra kilo. Imorgon kommer det hembesök från Bvc hit, vilket jag inte alls ser fram emot. Tänk om folk kunde lyssna på en någon gång eller rättare sagt tre gånger, men icke att det blir som man önskar ändå. I övrigt händer det inte så mycket här på berget. Det är mest plock, byta blöjor, mata Maja och söva Maja som gäller.

//Tess

måndag 29 oktober 2012

Shoppingsuget ökar!


Snart är julen här och då måste man vara fin.
Frågan är dock vad man ska köpa för fint ;)


söndag 28 oktober 2012

Söndag...

Inte klokt vad tiden rusar förbi fort. Nu är det redan söndag. Idag har vi tagit det lugnt här hemma och Elektra har bekantat sig mer och mer med Maja genom att smyga och kika på henne emellanåt. Vi har spenderat med att plocka i hemmet, känns att man varit borta ett par dagar minst sagt. Maja är för det mesta väldigt snäll och tyst, men har sina stunder ungefär två gånger om dagen, då hon är väldigt aktiv. Mitt i natten och mitt på dagen typ. Jättekul särskilt på natten tycker mamman och pappan. Stor omställning är det allt, men värt varenda sekund. Igår hade vi besök av Majas mormor och morfar samt morbror. Min kära mor var en aning avundsjuk på min far som lade beslag på Maja stor  del av tiden. Dessutom så fick Maja en tjusig present av de glada släktingarna som hae shoppat rosa och härliga kläder. Nu blir det tv-soffan för två trötta föräldrar samt en sovande Maja. Det känns som sagt att sömnen inte är som den brukar, men vi låg på minus redan innan Maja anlände med ett antal x timmar. Trevligt nog har vi ju fått en timme extra idag. //Tess

Äntligen!

Det har varit en omvävlande vecka minst sagt. Förvärkar sedan fredagen den 19 Oktober och längsta uppehållet var 45 minuter fram till tisdagsmorgon 02:20 då vattnet gick precis innan jag tänkte att "Ska gå på toa när denna  värk gått över". Totalt blev det fem nätter i Eksjö pga jag var inne två nätter före för bland annat sovdos då inte sovit många timmar alls. I alla fall den 23:e Oktober är dagen som både varit min sämsta och bästa dag i hela mitt liv. Det var tufft! Lustgasen blev min vän liksom EDA var rena rama himmelriket, men däremot alla slangar och sladdar som hängde överallt var pest. Bara att gå på toa var ju ett kapitel för sig.

I alla fall framåt eftermiddagen när jag varit igång i sådär 12 timmar utan att det hände något direkt. Stod på fem centimeter timme efter timme, började tappa hoppet om orken så kom en patrull med folk in i rummet och skulle göra ett skalptest samt sätta i en sorts mojäng för kolla värkarnas tryck direkt därinne i lilla världen. INTE ALLS SKÖNT! I alla fall så visade skalptestet ingen fara för man tar det för att se hur bebisen mår och så vidare. Man kopplade ur droppet som skulle få det att ta fart och jag fick medicin som skulle lugna det lite. Gick en stund sen satte man igång droppet igen. Då kommer patrullen igen efter en stund med mer anda i halsen, ännu ett jäkla skalptest och det visade sig inte alls lika bra denna gången. Fick besked om att nu blir det akut kejsarsnitt, men jag kände bara befrielse faktiskt för jag var så trött eftersom jag inte sovit många timmar alls sen fredagen och nu var det tisdagseftermiddag. Dock fanns ju en rädsla där.

Stackars Lars fick ett gäng gröna kläder och hann knappt byta om innan vi dundrade fram mot operation. Jag fick någon form av frossa och skakade från mitt rum till en bra stund efter operationen. Riktigt otäckt, kunde verkligen inte kontrollera det.
All heder åt personalen i operationssalen även om den var knökafull av människor, fanns nog inte plats för en till. En kommentar var när jag hörde en sköterska säga till min sambo om han skulle börja känna sig yr och blek skulle han säga till henne och jag vet att jag sa "Du ger fan i att svimma". I alla fall så blev det några skämt med han som lade diverse blodmojängssaker i armarna på mig. Det kunde man inte tror att man skulle kunna skratta innan ett akut kejsar snitt ;)

17:07 kom en styck Maja, och det var underbart att få höra hennes skrik så en och annan tår fälldes. Hon vägde 3720 gram och 51 centimeter lång. *ÄNTLIGEN* Pappa Lars skötte sig exemplariskt och satt brevid mig medan jag blev ihopsydd med lilla Maja efter de klippt navelsträng och kollat igenom henne. Eftersom fostervattnet var dåligt fick vi båda genomgå diverse provtagningar för att kolla så vi inte fick några infektioner och liknande. I torsdags bröt jag ihop när vi inte fick åka hem pga mina värden inte var riktigt bra, men glädjen var desto större i fredags när jag också blev godkänd för hemfärd.

//Tess




Vackraste Maja Josefina Alice
Född 23/10 2012 17:07

fredag 19 oktober 2012

Fredagsmys

Då var det dags för vanliga fredagsmyset. Här händer inte mycket på berget ikväll. Vi är trötta efter att jag haft en rätt dålig nattssömn så det blir soffhäng för hela slanten känns det som. Håller tummarna för att vädret är bättre imorgon än idag. Sicket höstruskväder som pågår! Har själv nästan lite bloggtorka och önskar er alla en trevlig kväll//Tess

torsdag 18 oktober 2012

Saker jag saknar...

Nu när man går här hemma och mest bara är så kommer man helt enkelt på många saker man faktiskt saknar. Först och främst saknar jag ju Kotten. Nu vill jag att Kotten ska komma ut så man får lära känna denna lilla människa som sparkat på mina revben, gett mig halsbränna, fått mig att drömma om pepparkakor och glas med kall mjölk liksom studsat runt därinne i en takt som skulle kunna vara till "Jag är en gummibjörn".

Jag saknar min rörlighet och den smidighet jag hade tidigare i kroppen. Att ta på sig och ta av sig strumporna är ett kapitel för sig. Liksom möjligheten att orka gå längre promenader.

Jag saknar även Missan och att ha en katt här hemma. Inte läge att skaffa katt just nu, men det får helt klart bli en i framtiden. Det känns väldigt tomt utan katt.

Dessutom saknar jag mitt arbete och allt vad det innebär såsom barn och kollegor och torka snorkråkor. Det känns lite som den sociala biten försvann över en natt.

Over and out//Tess

Buzzadortajm - Dove Colour Care

Igår kom ett helt gäng med prover av Dove Colour Care. Så har du färgat hår eller slingor och vill ha ett prov får du hojta till. Tycker det är så roligt att få möjligheten att testa produkter som jag kanske i vanliga fall inte skulle köpt. Dove Colour Care fungerar som en sorts snabbinpackning som man skall använda dagligen för att behålla lystern i håret i skick. //Tess 

onsdag 17 oktober 2012

Inget nytt på himlen direkt...

Det händer inte mycket här på berget. Kotten lyser med sin frånvaro. Dock är vädret varierande. Ena stunden strålar solen för att nästa i stund så öser regnet ned. Elektra och jag var ute en sväng innan mellan skurarna och då var det riktigt skönt ute. Det får snart bli soffhäng, för inatt blev det inte mycket sömn. Först så drömde Elektra antagligen om att hon var ute och drev ekorrar eller något. Fick väcka henne två gånger, innan det slutade driva i sovrummet. Därefter kom en mindre trevlig kattuggla och satte sig utanför sovrumsfönstret och levde en halv rövare med sina skrik. Sedan fick jag någon konstig känsla om att Kotten inte rörde sig något, kanske inte så konstigt men efter några rörelser så somnade jag om för att sedan vakna av att sambon var uppe och hade känning. Så det blev ingen törnrosa-sömn inatt om man säger så. Får väl hoppas på en bättre natt nu till natten...

tisdag 16 oktober 2012

På rymmen...

Idag har jag varit på rymmen några timmar. Vi tog en runda till Jönköping. Skämde bort oss med fika och shopping. Var även inne på Ikea, då det ryktas om att ett besök där kan sätta fart på livet därinne i magen. Har dock inga känningar än, men det blev i alla fall lite shoppat. Skönt att komma hemifrån lite grann även om det är pustigt och stånkigt att vara ute och röra på sig.

Ikväll har det varit soffhäng för min del, men jag har i alla fall tidigare under dagen lyckats att storstäda ena badrummet. Skönt att ha en mindre sak att göra inom det närmsta. Får väl se denna väntan som en sorts bonus att hinna fixa saker innan Kotten anländer.

//Tess

måndag 15 oktober 2012

Trädgårdsarbetare på eget bevåg...

Rosor ska ju beskäras och jag får inse att jag har en egen trädgårdsarbetare i form av Flinga Fjant som idag har smaskat i sig rosorna nere vid växthuset. Nedrans skitponny! Snart får det byggas en hage i form av modell bunker. I övrigt är det värsta höstrusket ute så jag är bara ute kortisar för att till exempel stoppa in ved i pannan så det är varmt och gosigt här inne i huset :) Har även haft lite soffhäng och sett "Livstid" som är baserad på Liza Marklunds bok med samma namn. Har en film kvar nu att se i den serien som heter "En plats i solen". Får nog ta den imorgon. Idag har jag även varit flitig och beställt två julklappar, så nu är det två mindre att fixa. Råkade även shoppa en sak till mig också :)//Tess

Ni glömmer väl inte?

Det är nämligen hög tid att börja fodra de små tvåbenta med vingar nu om man vill ha sällskap i sin närhet. Här har vi matat småfåglarna ett tag nu och jag får fylla på nästan varje dag med godsaker. Tycker det är trevligt att se dessa små liv i trädgården. Det är även viktigt att ha en blandad kompott av godsaker om man vill se olika fåglar.


  • Hampfrö uppskattas av bland annat Grönfinkar, Domherrar, Blåsmesar, Talgoxar, Pilfinkar, men även Talltitor och Entitor.
  • Solrosfrö tycker Grönfinkar och Domherrar också om liksom Nötväcka, Stenknäck samt Talgoxar.
  • Godsaker som havre, brödbitar och kokt osaltat ris gillas av Gulsparv, gråsparv, turkduva och ringduva. (Om man ger bröd ska det ej vara mögligt eller innehålla saffran)
  • Nötter är gott tycker de flesta mesarna, hackspettar, nötväcka, nötskrika, siskor och hackspettar.
  • Äpplen och talgbollar är uppskattat av många som man kan hänga upp. Var dock noga med att nätpåsar och liknande hängs fast ordentligt för annars kan fåglarna fastna i detta och flyga iväg.
Ett litet tips jag har är att på bland annat Lidl så kan man köpa en sorts lång påse som innehåller både solrosfrön, talgbollar och nötter som man kan hänga upp. Smidigt och räcker några dagar.

söndag 14 oktober 2012

Kvällspyssel

Nu är det helt enkelt söndagskväll redan. Inte klokt vad tiden rusar förbi på helgerna. Nu är i alla fall pållarna fina om hovarna och nöjda med livet. De var väldigt tacksamma att få komma in tidigare idag. Regnet öste verkligen ned tidigare i eftermiddags. Började nästan fundera på om man skulle behöva ta på sig flytväst eller något åt det hållet. Håller tummarna att vädret blir bättre imorgon. I alla fall har kvällen varit trevlig här, vi har haft kaffegäster och tjötat om allt mellan himmel och jord. //Tess

Söndag

Höstrusksväder idag. Regnet faller och runt 8 plusgrader. Här händer inte så mycket, satt upp gardiner i Kottens rum och fixat en lampa dit också. Bara Kotten som saknas, men den gör sig påmind för det är massor av stök och bök i magen. Gjorde så ont igårkväll vid revbenen och Kotten lugnade sig inte förrän jag gick lade mig i sängen. Vi har i alla fall bakat goda hallongrottor idag också. De lär väl försvinna på ett kick ;) I övrigt så väntar vi på hovslagarn som skall dyka upp ikväll. Skönt att få pållarnas hovar fixade. Ska ta in dom lite tidigare idag så de torkar till en aning. //Tess

lördag 13 oktober 2012

Kunde inte låta bli!!!

Jag kunde inte motstå tidningen när jag stod på Ica Nära i Sävsjö tidigare idag. Den liksom hoppade ned i min kundkorg. Jag vill verkligen pyssla nu i höst och tänkte det är lika bra jag köper hem den så jag kan fixa hem sakerna som behövs. Så nu ska det pysslas här framöver. En massa trevligt i denna tidningen. //Tess

Lördagens händelser...

Det är snart dags att intaga soffan och fira in lördagsmyset. Hela Sverige bakar går i repris nu klockan 18:00 som vi missade i torsdags som skall ses nu. Tidigare idag har det städats, tvättats, körts ved och sedan var vi iväg långt åt Landsbro för att titta på en maskin. Skönt att komma utanför femtio-skyltarna en stund och lämna hemmets trygga vrå. Kan meddela i början av graviditeten trodde jag knappt att jag skulle våga åka hemifrån strax innan beräknat datum och nu när jag gått fyra dagar över tiden så åker jag mer än gärna hemifrån en runda. Vädret har varit lite grått och trist, och i eftermiddag började regnet sakta att falla. Man har ju varit bortskämd med solsken de senaste dagarna så det kändes ju lite surt med regn igen.//Tess

fredag 12 oktober 2012

God morgon!

God morgon! 5 minusgrader imorse med en härlig och frisk luft. Hästarna är ute i hagen, men hönsen är inte utsläppta än. Hönan Barbro har hamnat bakom galler för hon hackar ägg samt ruggat rätt mycket, men jag misstänker att Nubbe hjälper till med att avfjädra så hon får sitta bakom lås och bom nu några dagar för att se om hon är ensam om att hacka ägg.

Idag blir det som vanligt pyssel och plock här hemma. Håller på att tvätta upp alla nya påslakansset som jag fann i vår garderob igår. Skrämmande vad många nya jag hade i oöppnade förpackningar så nu har det rensats ut bland de gamla och de nya får ta plats istället.

Det är ju fredag och min favoritdag helt enkelt. Kotten lyser med sin frånvaro ute i stora världen. Idag är det Bf + 3 dagar, men Kotten kommer väl när Kotten kommer. Om en vecka är det besök hos barnmorskan igen, får väl se men jag ska inte behöva vänta längre än till 24 oktober i alla fall på Kotten.

//Tess

torsdag 11 oktober 2012

Denna väntan...

Ja, jag blir nog tokig snart. Idag är det en sån där dag när allt känns galet ungefär. Inget blir som det är tänkt, mycket beror säkert på att min nattsömn inte blev så bra för jag kände av i ryggen av gårdagens städning. Får med andra ord blir lite lugnare tempo idag. Positivt nog strålar i alla fall solen idag. Får se vad jag ska ägna denna dag till. Funderar på att tröstshoppa hem "Vampire Diaries säsong 3" och kanske även handla hem några julklappar. Lär väl bli fullt ös när Kotten väl bestämmer sig för att anlända. I värsta fall dröjer det till 24 Oktober och då är det bara två månader kvar till julafton. //Tess

onsdag 10 oktober 2012

Brrr...

1,8 minusgrader imorse när jag skulle bege mig ut till stallet. Det går både mot kallare och mörkare tider nu.
Fast jag tycker det är oerhört vackert med frost och luften blir så mycket friskare. Hellre klart och kallt än fuktigt och grått ute. Inte har det kommit någon Kotte än heller, antar Kotten trivs bra inne i värmen. Idag är det städning på planeringen i alla fall. Kan ju alltid hoppas det får fart på Kotten om inte annat. Har väl mer accepterat idag att jag går över tiden, igår var en trist och lång dag. Man läser och hör om många andra som får en vecka för tidigt hit och dit. Såg även ett gäng fåglar som var på väg söderut.






tisdag 9 oktober 2012

Hungriiiig!


Hallå?!! Kan man få lite service här eller?
Jag är faktiskt hungrig!


Ska man behöva fixa allt själv?
Vet att min kvällsmat finns bakom denna dörr.
Om jag börjar gnaga kanske matte inser fakta.
Att jag faktiskt är HUNGRIG!!!

Mattes kommentar: Det är inte lätt att göra kvällsysslorna i stallet med rund havremoppe som Flinga eftersom hon följer efter en överallt sen om det är hönshuset eller ladan spelar ingen roll.

Bf idag...

Idag är det bf, men ingen Kotte som gjort antydan till att anlända än så länge, men det är ju ett antal x timmar kvar av denna tisdag. Positivt nog har jag i alla fall fått sova rejält de två sista nätterna och då mår man genast mycket bättre i både kropp och knopp. Har ju fått ett vräkningsdatum i form av den 24 Oktober om inte Kotten kommer ut frivilligt innan dess.

Är dock lite nervös för imorgon har sambon tid inbokat hos ögonläkaren. Fattas ju bara att det drar igång då, men jag sa att jag hänger med till sjukhuset under den tid för jag vill inte sitta själv här hemma och oroa mig. Även om det är på fel sjukhus så finns det ju en förlossning där i alla fall. //Tess

måndag 8 oktober 2012

Hästkraft vs hästkraft







Samarbete mellan teknik och djur.
Fin gräsmatta blir det i alla fall!

Kotten lyser med sin frånvaro i världen!




Ingen Kotte har gjort antydan till att anlända inom det snaraste trots att imorgon är beräknat datum. Idag blir det besök hos barnmorskan så vi får väl se vad som sägs om prover och liknande. Kottens rum är i alla fall redo även om Kotten ska sova i vårt sovrum.

Jag har haft en sån där jäkla natt, då jag vaknar av att jag biter ihop käkarna tills knakar sen om jag verkligen gör det eller drömmer det har jag inte en aning om. Det händer några gånger om året. Otäckt är det i alla fall, men det saknades ingen tand eller flisa imorse turligt nog. Orkar inte med fler tandläkarbesök just nu.




Bara Kotten som saknas...


söndag 7 oktober 2012

Söndag...

Solen har strålat idag i alla fall. Höet för vintern är hemma och i ladan nu. Skönt att ha det fixat. Flingan har som vanligt varit ute på sin "lösdrift" idag, men hon är lite kul för hon vill att man ska öppna sen så hon kan gå in i hagen igen och passar det inte att springa in under tråden inte.  I eftermiddags blev det en liten tur in till Jönköping. Man börjar ju undra vart världen är på väg, vi passerade A6 och det var sjukt mycket människor där. Trodde knappt det var sant i och med vackert väder. Härligt nog skulle inte vi gå in där för en massa folk är det sista jag orkar med just nu. Har haft en lite så där "Jag känner mig tjockast i världen" - dag typ. Det är ju ett kapitel för sig att ens få på sig strumporna nu känns det som. //Tess

Mums...

Mums! Nya numret av Hembakat att spana i här hemma nu. Jag lovar det finns många mumsiga recept i denna tidning. Ska välja ut något och ta mig i kragen och baka något gott. Detta är helt klart en av mina favorittidning för det finns alltid trevliga recept, men även visar upp nya saker till kök och så vidare. Kanske inte alltid så bra för plånboken, men vad gör det om hundra år.

//Tess

lördag 6 oktober 2012

Höst!

Idag var det Skillingaryds höstmarknad och det är ju klart att man besöker den. Alltid trevligt att se vad som säljs och vilka människor man springer på. Det blev mest blommor, bröd och lite godis inhandlat. Så nu har jag planterat om krukorna här hemma lite med höstiga blommor. Köpte dessutom en vacker höstkrans som får pryda en av ytterdörrarna. Har tänkt att göra en egen adventskrans sen när det blir dags för då har jag nog mer energi och inspiration, men idag var det smidigt att köpa en krans. Tycker ändå att det är oerhört skönt att hösten har anlänt. Igår hörde jag vildgässen och de var på väg söderut alltså kommer första snön om 14 dagar räknat från igår. //Tess

Gratis är trevligt...

Igår kom ett litet paket på posten. Alltid trevligt med små överraskningar. Gratis är liksom trevligt att få särskilt om man är smålänning. Här händer inte så mycket just nu. Är ganska trött idag för jag vaknade redan vid 03:00 ungefär inatt. Det känns i kropp och knopp minst sagt. Ska ut och pyssla lite i trädgården nu i det vackra vädret en stund i alla fall. Sol är aldrig fel! //Tess

fredag 5 oktober 2012

ÄNTLIGEN!

Äntligen är det fredag! Även om jag är hemma alla dagar i veckan så gillar jag ändå på nåt märkligt sätt om fredagarna lite mer. Kanske för att man vet att sambon är hemma två dagar :) I alla fall så har jag pysslat här hemma och mixtrat med lite av varje. Fann en figur i garderoben och blev smått full i skratt. För armarna vi såg på ultraljudet igår hos BM påminde lite om Michelin-figurens armar. Kanske det är en liten knubbis till Kotte där inne i magen. Det återstår i alla fall att snart se och det är inte klokt bara 4 dagar kvar till BF, men jag anar att jag kommer att gå över tiden, men vad gör det för jag har all tid i världen sen att lära känna Kotten. Nu får jag helt enkelt passa på att pyssla och vila här hemma istället. //Tess

onsdag 3 oktober 2012

Pyssel!


Idag är det pyssel i hemmet som pågår. Har äntligen fått upp mina tavellister som man numera kan kalla boklister istället. Fick även dit dekortexten, mycket smidigare än förra gången eftersom textstorleken var betydligt mindre denna gång. Naturligtvis måste en bokfantast och förskollärare som jag ha böcker i Kottens blivande rum. Även taklampan är på plats nu i alla fall och jag ska försöka få upp min egenhändigt målade hylla senare också, ska bara leta upp passande skruvar ;) //Tess

tisdag 2 oktober 2012

Auktionsfynden!

Måste ju visa upp vad som inhandlades under söndagens auktion.
En hylla som jag givetvis ska vitmåla ;) En kopparhink som jag ska ha tallris
i till jul är tanken. Koppar är ju så sjukt billigt nu på auktion. Dessutom en skolåda i plåt. Kunde inte motstå den och den blir trevlig att ha förvaring i.


Det råkade visst bli ett gäng gamla plåtburkar också.

måndag 1 oktober 2012

Sjukstuga!

Vilket dygn! Först mina härliga magknip och med allt det som hör till. Sen kommer sambon hem i eftermiddag med 39,5 i feber. Tryckte ned han i sängen och gav honom alvedon. Han skakade som ett jäkla asplöv och frös. Det här var det sista jag önskade nu när det är 8 dagar kvar till BF. Vill inte få skiten själv, men hoppas att jag har motståndskraft och slipper det. Nu steg febern igen på stackarn så det blev en omgång till med alvedon. Vi har helt enkelt en helkväll framför tv-apparaten här. //Tess


På G!

Inatt vid 01:00 snåret trodde jag nästan att något var på G. Fick så himlans ont i magen och var vaken i två timmar. Det gick dock över, tror det kan ha något med att Kotten tryckt på tarmar och orsakat magknip hos mig. Kanske även gårdagens auktion med allt gående och stående gjorde sin påverkan också liksom nervositet för tandläkarbesöket. Det har i alla fall varit lugnt sen åtta-snåret.

Jag är med andra ord ganska så seg idag. Får nog bli sängen en stund med en bok. Överlevde tandläkarbesöket och fick laga tanden. Nästa gång den pajar får vi ta ett beslut om ut dragning eller annan åtgärd. Blä vad jag är trött på vad allt som har med tänder att göra nu. Nu har jag dock kommit upp i summan så att 50% dras i alla fall av priset så ska det hända något nu så får det gärna hända inom ett år.  //Tess

Plundringstider - Ewa Klingberg

  Titel: Plundringstider Författare : Ewa Klingberg Förlag:   Historiska media Handling:   Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotte...